JURIDISCH ADVIES:

Over leasing, huurkoop en huur van bedrijfs­middelen 

Advies, interim en trainingen

De leasebranche is constant in beweging. Wet- en regelgeving kan van dag tot dag verschillen. En generieke contracten van het internet voldoen niet voor elke organisatie. Om het MKB doelgericht en volledig te ondersteunen, bied ik 3 praktische diensten aan:

 • Schriftelijk advies op maat
 • Als interim op locatie
 • Inhouse trainingen voor het hele MKB

Direct overtuigd? Vul het intake-formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Meer informatie nodig? Kijk gerust even verder. Op deze pagina vind je  antwoord op de meest gestelde vragen.

adviseur

mijn werk als adviseur

Voor Ondernemers die van leasen hun werk maken

Advies op maat

Het begint met de (ver)huur van een paar bedrijfsmiddelen en voor je het weet zijn leasing, huurkoop en huur je voornaamste bezigheid. Maar wanneer je nog steeds dezelfde standaard leasecontracten gebruikt als in het begin, loop je wel een risico. Generieke contracten voldoen in veel gevallen niet goed aan de specifieke eisen van jouw branche of bedrijf.

Vandaar dat ik speciaal voor ondernemers die van leasen hun bedrijf hebben gemaakt de volgende diensten en adviezen aanbied:

 • Beoordelen van juridische contracten tegen vaste tarieven
 • Aanpassen van bestaande contracten (pay per use)
 • Opstellen van nieuwe documentatie
 • Antwoorden op alle ad hoc vragen
 • Optreden als vaste huisjurist middels aantrekkelijke abonnementsvormen

Een goed moment dus om al je leasecontracten nog eens door te lichten. Met Waanders Juridisch Advies heb je steeds de zekerheid van de best mogelijke juridische bescherming. 

interim

aan de slag als interim

Tijdelijk een ervaren jurist in je organisatie

Betrouwbare interim jurist

Het komt weleens voor dat je een tijdelijke aanvulling op je bestaande juristen nodig hebt. Bijvoorbeeld bij zwangerschapsverlof of tijdens piekmomenten. Als interim werk ik voor grote en kleine lease­maatschappijen, advocatenkantoren en banken. Mijn specialisme is financiering en zekerheden.

Door mijn praktische instelling pas ik makkelijk binnen iedere bedrijfs­cultuur. Ik ben flexibel, analytisch sterk en heb een scherp oog voor detail. Bovendien ben ik gewend met verschillende soorten klanten en ondernemers te werken. Van startup tot multinational.

Naar volle tevredenheid van alle partijen heb ik onder meer interim­klussen verricht voor ING, BeeQuip en DLL (De Lage Landen).

Wat je van mij mag verwachten:

 • Analytisch sterk
 • Bekend met standaardisering en digitalisering van contracten
 • Flexibel; ik werk met en binnen elk team
 • Ruime ervaring bij verschillende banken, leasemaatschappijen en advocatenkantoren
 • Betrouwbaar, punctueel en met oog voor detail

Als aanvulling op of ter vervanging van vaste huisjuristen ben ik onder meer beschikbaar in de hele randstadregio: Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Voor flexibele en tijdelijke perioden van 3 tot 6 maanden. Voor 2 tot 4 dagen per week. In overleg is heel veel mogelijk.

trainer

workshops en trainingen

Inhouse cursussen over leasing 

Korte workshop of pittige training

Een vaste jurist is soms niet nodig. Een inhouse cursus kan ook helpen om je personeel de juiste handvatten te bieden.

In de praktijk kom ik regelmatig medewerkers tegen die weliswaar veel binding hebben met de bedrijfsmiddelen, maar minder affiniteit met alle mogelijke en veelal ingewikkelde juridische leaseconstructies.

Daarom geef ik tijdens mijn workshops en trainingen pasklare antwoorden op veelgestelde vragen zoals: Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease? Wat is verstandiger; huur of huurkoop? Welke economische risico’s loop ik en waar moet ik nog meer op letten?

Wat kan je verwachten:

 • Functionele workshop vanaf een uur
 • Diepgaande training op verzoek
 • Inhoud specifiek afgestemd op jouw branche en jouw bedrijf
 • Duidelijke antwoorden op de meest gestelde vragen
 • Praktische en direct toepasbare tips

Eerder heb ik onder meer succesvolle workshops en trainingen verzorgd voor ING Lease en BeeQuip.

Leasing simpel uitgelegd

Tijdens mijn werk als lease-jurist en trainer krijg ik vaak terugkerende vragen van klanten. De meestgestelde vragen heb ik daarom uitgewerkt in heldere vraag-antwoord blogs. Lees ze gerust eens door.

Wanneer worden bedrijfs­middelen onroerend?

Welke risico’s loop ik hierdoor?

Welke bedrijfs­middelen zijn roerende zaken?

Wil je uitgebreid advies over leasing? Bel: 06 1427 9353