MARIEKE WAANDERS

Al meer dan 15 jaar een echte lease-specialist

In de afgelopen 15 jaar heb ik de lease-branch van alle kanten mogen ontdekken. Eerst een tijdlang als advocaat en curator. Vervolgens als jurist bij een grote bank en lease­maatschappij. En sinds ik zelf ondernemer ben, werk ik met veel plezier voor het MKB: als adviseur, interim jurist en trainer. Hierdoor weet ik precies aan welke eisen alle verschillende leasecontracten moeten voldoen.

adviseur

Ik adviseer MKB-ondernemers die van leasen hun bedrijf maken. Ik werk met vaste transparante tarieven en bied aantrekkelijke abonnementen.

interim

Als interim werk ik voor grote en kleine leasemaatschappijen, advocatenkantoren en banken. Mijn specialisme is financiering en zekerheden.

trainer

Benieuwd naar de laatste veranderingen op het gebied van leasing? Als trainer leer ik grote en kleine bedrijven alles wat ze moeten weten.

Over mij

In 2011 ben ik voor mezelf begonnen. Vanaf dat moment heb ik non-stop mooie juridische opdrachten mogen uitvoeren voor zowel grote als kleine leasemaatschappijen en banken.

Daarnaast heb ik diverse MKB ondernemers mogen adviseren over heel uiteenlopende leasecontracten. En ben ik betrokken bij innoverende projecten op het gebied van FinTech, Second Hand Object Lease en Pay-Per-Use-oplossingen.

Door mijn praktische instelling pas ik makkelijk binnen iedere bedrijfscultuur. Ik ben flexibel, analytisch sterk en heb een scherp oog voor detail. Bovendien ben ik gewend met verschillende soorten klanten en ondernemers te werken. Van startup tot multinational.

Loopbaan

Ik ben in 2000 afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Om direct daarna aan de slag te gaan als advocaat bij AKD Prinsen Van Wijmen in Rotterdam. Met onder andere een specialisme in faillissementsrecht was ik bovendien regelmatig curator in faillissementen.

Na drie jaar heb ik de overstap gemaakt naar het bankwezen in Amsterdam. Eerst als jurist op de Wholesale Banking afdeling van ING en daarna als Senior Jurist bij ING Lease Holding en ING Lease Nederland. 

Sinds ik zelf ondernemer ben, werk ik met veel plezier als lease-jurist en trainer voor het MKB. Al meer dan 15 jaar ben ik een echte lease-specialist: voor alle ondernemingen die van leasen hun werk hebben gemaakt.

Heb je vragen over leasing?
Of wil je mij inhuren als interim?

Welke bedrijfs­middelen zijn roerende zaken?

 

Uit de praktijk

Tijdens mijn werk als lease-jurist en trainer krijg ik vaak terugkerende vragen van klanten. De meestgestelde vragen heb ik daarom uitgewerkt in heldere vraag-antwoord blogs. Voor iedereen toegankelijk, dus lees ze gerust eens door. 

Om gebruik te maken van mijn diensten bel: 06 1427 9353